Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

YOGA

op het werk

en meer

Blog

Blog

Goed in yoga

Posted on October 30, 2017 at 6:25 AMKun je goed zijn in yoga? Soms gaat een houding je makkelijk af omdat je van nature lenig bent of juist sterk. Misschien kun je dan zeggen dat je goed bent in die houding, maar kun je ook goed zijn in yoga? Ik denk van niet. Yoga is eerder een soort barometer waarmee je meet hoe het vandaag met je gaat. Als je moe bent of ongeconcentreerd merk je meteen dat een balanshouding lastig is. Je leert met yoga beter te voelen en je vergroot je bewustzijn van lichaam en geest. Het gaat er niet om hoe ver je in een houding komt, maar wat je voelt in die houding. Maar het is natuurlijk wel leuk als een houding fijn is om te doen. Al is dat niet hetzelfde als goed zijn in yoga en dat hoeft ook niet.
In mijn lessen wil ik overbrengen dat je moet voelen hoe ver je kunt gaan. Zonder te forceren. Je hoeft niet verder voorover te buigen of langer in een houding te staan dan goed voelt. Het gaat om wát je voelt. Het gaat om jouw proces en niet of je met je handen bij je voeten komt.


Echt voelen
Behalve fysieke beperkingen kunnen er andere redenen zijn dat je een houding moeilijk of vervelend vindt. Stress kan zich vastzetten in je lichaam en op het moment dat een houding die plek aanspreekt komt het los. Dat kan heel pijnlijk zijn. Vooral omdat die pijn een diepere oorzaak heeft. Dat hoeft niets ernstigs te zijn, maar er komt meer los dan fysieke pijn. Lichaam en geest zijn verbonden, maar dat merken we soms niet. Yoga maakt die verbinding weer zichtbaar.
Zo kan een achteroverbuiging vervelend voelen omdat je dan het hartgebied opent en je wetsbaar bent. Misschien kun je fysiek gezien wel heel makkelijk in de kameel, maar houd die kwetsbaarheid je tegen en vind je het een vervelende houding. Dit zijn dingen die je soms niet eens weet van jezelf. Met yoga kun je dit ontdekken. Op het moment dat de pijn of het ongemak verdwijnt bij die houding is de oorzaak waarschijnlijk ook opgelost. Dus het is niet altijd nodig om het te begrijpen. Wat wel belangrijk is om te begrijpen is dat jezelf met een ander vergelijken geen zin heeft. Maak je niet druk om wat zich aandient. Blijf voelen en als het niet goed voelt kom je uit de houding.


Luisteren naar je lichaam
Ik vind het belangrijk om je eerst bewust te worden van je adem en die te volgen om vervolgens een houding rustig op te bouwen. Door deze rustig op te bouwen kun je goed blijven voelen of je een stapje verder kunt gaan. Of juist beter een stapje terug kunt doen. De kunst is om te voelen wat je lichaam aangeeft en daar naar te handelen. Je grenzen (leren) voelen én respecteren. Als dat je lukt ben je pas echt goed in yoga!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

3 Comments

Reply The Collection Marts
5:43 AM on January 1, 2022 
In mijn lessen wil ik overbrengen dat je moet voelen hoe ver je kunt gaan. Zonder te forceren. Je hoeft niet verder voorover te buigen of langer in een houding te staan dan goed voelt. Het gaat om wát je voelt. Het gaat om jouw proces en niet of je met je handen bij je voeten komt.
http://www.thecollectionmarts.com/product-category/bedding/
http://www.thecollectionmarts.com/product-category/comforter-set/

http://www.thecollectionmarts.com/product-category/bridal-set/
http://www.thecollectionmarts.com/product-category/razai-set/
http://www.thecollectionmarts.com/product-category/sofa-cover/
http://www.thecollectionmarts.com/product-category/razai-covers/
http://www.thecollectionmarts.com/product-category/towels/
Reply anaence
12:59 PM on June 14, 2021 
cialis online generic
Reply anaence
8:53 AM on June 13, 2021