Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

YOGA

op het werk

en meer

Waarom yoga op het werk?

Investeren in bedrijfsyoga verhoogt de stressbestendigheid en verbetert het concentratievermogen, maar het helpt ook als ondersteuning bij terugkeer na ziekte. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen en dat is precies wat yoga doet. Yoga heeft een positieve invloed op de productiviteit en het ziekteverzuim.

Daarbij wordt het door werknemers vaak zeer gewaardeerd als zij op het werk de kans krijgen om aan hun gezondheid te werken. Dat houdt de werknemers én de sfeer in het bedrijf gezond.

Bedrijfsyoga korte of langdurige cursus

45 tot 90 minuten

Yogaoefeningen die tijdens het werk en daarbuiten eenvoudig zelf door de werknemers toegepast kunnen worden. De les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen op yogamatten. Dit kan voor, tijdens of na het werk aangeboden worden.

Werknemers worden in de gelegenheid gesteld om aan hun gezondheid en productiviteit te werken door middel van yoga. De les kan op verschillende niveaus met of zonder thema aangeboden worden.

Omkleden is niet nodig, makkelijke kleding is wel aan te raden. Verder is er alleen een rustige ruimte nodig om de les te geven.

Workshop

vanaf 60 minuten

Maak kennis met yoga tijdens een yogales op het werk of bied yoga aan als teambuildingsactiviteit. Bedrijfsyoga kan ook aan het eind van een periode of de werkdag aangeboden worden. En hoe zou het zijn als iedereen voor een belangrijke vergadering eerst yoga deed? Een yogaworkshop is ook een leuke afwisseling op een personeelsfeest of als onderdeel van een themadag.

Uit je hoofd, in je lijf

Beter omgaan met stress

Uit je hoofd, in je lijf is een training om je bewust te worden van stress, de effecten hiervan op lichaam en geest en geeft je technieken om hiermee om te gaan. Dit begint met bewustwording van stress en de reactie van jouw lichaam en geest hierop. Vervolgens ga je aan de slag met yogaoefeningen, ademtechnieken en visualisatie en leer je zelf een keuze te maken in hoe jij omgaat met stress


Je wordt je bewust van hoe stress bij jou werkt. We onderzoeken de effecten van stress op jouw lichaam en geest en je krijgt technieken om hiermee om te gaan.

Dit begint met bewustwording van stress via de signalen die jouw lichaam en geest geven. Vervolgens ga je aan de slag met yogaoefeningen, ademtechnieken en visualisatie en leer je zelf een keuze te maken in hoe jij omgaat met stress.


Tijdens de training gaan we vooral zelf aan de slag. Je zit dus niet urenlang te luisteren of te schrijven, maar wordt zelf aan het denken én voelen gezet en je krijgt diverse oefeningen op de stoel en yogamat om toe te passen in de praktijk. Soms lijkt het niet zo, maar je hebt een keuze in hoe jij omgaat met stress. Bewustwording van die stress helpt je hiermee om te gaan. Zo kom je uit je hoofd en in je lijf.


Deze workshop gaat verder dan een middag. Je krijgt een reader met de theorie en de oefeningen. Daarbij is er ruimte om je ervaringen en inzichten op te schrijven, net als de keuzes die je aan de hand hiervan maakt. Zo krijg je een handig naslagwerk, zodat je thuis of op je werkplek aan de slag kunt en dagelijks profijt blijft houden van deze training.


De yogaoefeningen zijn voor iedereen geschikt. Als je niet op de mat kunt of wilt, mag je een oefening altijd op een stoel doen. Zorg voor kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. Schoenen moeten uit kunnen, dus neem goede sokken of sloffen mee. Eventueel een deken om warm te blijven en meditatiekussen om op te zitten. Geef het aan als je een blessure of andere beperking hebt.

Deze training geef ik samen met Barbara Dik van 2 GoBeyond

Tarieven

Op aanvraag. 0633903438 of via het contactformulier.

Thema's

Met yoga kun je aan verschillende onderdelen werken. Zo kan een les mooi aansluiten op het vitaliteitsbeleid van jouw bedrijf.

Voorbeelden van mogelijke thema's zijn:

- omgaan met stress

- bewustwording van lichaam en geest

- concentratie en meditatie

- balans zoeken

- grenzen ontdekken en respecteren

- rug- en nekklachten voorkomen

- ontspanning

- rust door ademhaling

- de zonnegroet

- herstel na ziekte

- weerstand verhogen