Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

YOGA

op het werk

en meer

Renske Croezen-Mitrou (1979)

Voor de docentenopleiding aan de dansacademie kwam ik op mijn 18e vanuit Hengelo in Arnhem terecht en daar ben ik altijd gebleven. Tijdens mijn dansopleiding volgde ik mijn eerste yogales. Ik vond het geweldig en was helemaal ontspannen na afloop. Maar omdat ik me op het dansen richtte kwam ik niet veel aan yoga toe. Jammer, want het had me erg kunnen helpen om mijn grenzen beter te bewaken en blessures te voorkomen.

Na mijn opleiding ging ik een jaar reizen en werken in Australië en Nieuw Zeeland. Daarna heb ik in de horeca gewerkt en balletles gegeven, maar ik heb ook als stewardess, lerares Nederlands en in de kinderopvang gewerkt. In al deze banen heb ik gemerkt dat er veel van werknemers wordt verlangd en dat dit vaak tot stress en overspannenheid leidt. Yoga zou hier goed bij kunnen helpen, maar dat wist ik toen nog niet.

In de tussentijd bleef ik af en toe yogalessen volgen. Tot ik in 2008 bij Winifred Wegener terechtkwam en wekelijks les ging volgen. Zij leerde me dat yoga meer is dan alleen leniger worden en ontspannen. Al was dat waarom ik in eerste instantie zo graag naar yoga ging.

Ik wilde hier meer over leren en ging in 2010 een maand naar India om een docentenopleiding te volgen bij Sivananda in Neyyar Dam in Kerala. In die maand werd ik overspoeld met yoga en de filosofie. Dat had weer tijd nodig om te bezinken. Dus ging ik weer lessen volgen bij Winifred en ook bij Rainier Isendam. Bij hem leerde ik te bewegen vanuit mijn adem en niet te forceren, waardoor ik in korte tijd steeds sterker werd. Ik kon binnen een paar maanden oefeningen die ik in vijf jaar dansacademie niet voor elkaar kreeg.

Ik wilde me nog meer in yoga verdiepen en begon daarom in 2011 aan de Docentenopleiding Yoga en Vedanta in Doorn. Deze opleiding heb ik in juni 2015 afgerond.

Omdat ik geloof dat yoga goed is voor iedereen wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met yoga. Zelf heb ik mijn grenzen beter leren kennen en ben ik daardoor gezonder en stabieler. Dit wil ik graag overbrengen aan anderen. Ik wens iedereen de ervaring die ik zelf met yoga heb toe en wil daar graag bij helpen.

Opleidingen

- Docent Theaterdans, Artez, Arnhem 1997-2002

- Docentenopleiding Yoga & Vedanta, Doorn, 2011-2015

Cursussen

- Reiki, Usui System of Natural Healing, Reiki Master, Joyce van Raad, Arnhem, 2001

- Teacher Training Course, Sivananda Yoga, Neyyar Dam, Kerala, India 2010

- Vipassana 10-daagse meditatie-retraite, Dilsen-Stokkem, België, 2013

- Realease Energy Clearing workshop, Juno Burger, 2013

Bijscholingen

- Vijf bijzondere meditatievormen en hun relatie met de chakraleer

Stella van Dinten, Acanta, Nijmegen, 2016

- Yoganidra, een ontspanning die verder gaat

Lea Vos, Zweiersdal, Oosterbeek, 2016

- Yoga en NLP

Daphne van Lunzen, Zweiersdal, Oosterbeek, maart 2017

- Yoga en Dans

Magda Samson, Samsara, Bilthoven, november 2019

- Adem & ontspanning, inzichten uit de Dixhoorn-methode

Yvonne Esser, Zweiersdal, Oosterbeek, februari 2020

- DO-IN yoga

Lilian Kluivers, Zweiersdal, Oosterbeek, maart 2020

Mijn visie

“Ik ben ervan overtuigd dat yoga goed is voor iedereen, als het op de juiste manier wordt toegepast. Dat betekent met rust, aandacht en respect voor je eigen grenzen. Yoga helpt je om die grenzen te leren kennen. Dan kun je van yoga fysiek en ook mentaal sterker worden. Bij mij heeft dat zeker gewerkt en ik heb mezelf beter leren kennen door yoga. Het is een manier om met beide benen op de grond te staan en een doeltreffende manier om lichaam en geest te ontspannen. Daarbij is het gewoon leuk en moet je het niet te serieus maken.”

Renske Croezen-Mitrou