Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

  • Hatha yoga
  • Kinderyoga
  • Yoga in het park
  • Fast pilates
  • Holistische reiki
  • Luisterkind

Spelenderwijs yoga doen

Yoga is voor iedereen, dus ook voor kinderen. In de kinderyogalessen komen net als in de lessen voor volwassenen yoga-houdingen, meditatie- en ademhalingsoefeningen aan bod. Alleen in de vorm van een verhaal of spelletje passend bij de leeftijd.

Door yoga leren kinderen zich bewust te worden van hun lichaam, vergroten ze hun flexibiliteit en worden ze sterker. Ook het concentratievermogen verbetert vaak als ze regelmatig yogales krijgen. Verder leren ze samenwerken en beter om te gaan met problemen. Maar het belangrijkste is dat kinderen plezier beleven aan yoga en ze zich er goed bij voelen. Er wordt niet alleen stil gezeten, maar ook veel bewogen en spelletjes gedaan.

Yoga met je kind

Ouder-kindyoga is gericht op kinderen, maar dan samen met hun ouder of verzorger. Dit is een vorm van kinderyoga waarbij meer lichamelijk contact wordt gemaakt, wat de band tussen ouder en kind versterkt. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van massage of oefeningen waarbij je letterlijk op elkaar steunt. Kinderen leren hun grenzen beter aan te geven bij de persoon die ze het beste kennen. Je leert elkaars belevingswereld kennen wat voor meer onderling begrip zorgt. Samen leer je te ontspannen vanuit rust en wederzijds respect. Het is niet alleen een nuttige, maar vooral leuke manier van tijd met je kind doorbrengen.

Yogales boeken


Wil je kinderyoga of ouder-kindyoga bij jou thuis, op school of ergens anders? Dan kun je een les of serie lessen boeken. Ik werk met een thema, dit kun je zelf aangeven of ik kies iets. Het kan bijvoorbeeld het lievelingsboek van je kind zijn of het thema waarmee bij jullie mee werken.
Ik heb ook een yogaspel gemaakt. Daarin doen we uit de zes categorieën waarmee ik werk steeds één oefening. De dobbelsteen bepaalt welke oefening dat wordt.


1. Actie
Opwarmen en losmaken. Actief bewegen op de plek of door de zaal.

2. Dieren
Yogahoudingen; passief en actief, op de plek en door de zaal. Vergroten van kracht, flexibiliteit en balans.

3. Adem
Verschillende ademtechnieken, bijvoorbeeld veertjes wegblazen of een denkbeeldige ballon opblazen waar je al je zorgen is stopt. Deze technieken helpen je te ontspannen en rust te voelen.

4. Samen
Samenwerkoefeningen, bijvoorbeeld de wave, fluisterspel, kruiwagen, op elkaar leunen . Je leert uiteraard samenwerken, maar ook je (zelf)vertrouwen vergroten.

5. Massage
Bij jezelf of bij elkaar, altijd met duidelijk respect voor grenzen! Met een verhaaltje, bijvoorbeeld het weerbericht op elkaars rug tekenen of je veren glad strijken als de les over vogels gaat. Dit helpt bij het vergroten van lichaamsbewustzijn en werkt ontspannend.

6. Rust

Verhaal dat ik vertel of voorlees, waarbij je weg mag dromen en de indrukken van de les kan verwerken. Kinderen mogen liggen of zitten en zelf kiezen of ze hun ogen open houden of sluiten. Ze worden aangemoedigd de aandacht bij zichzelf te houden en stil te zijn. Zo leren ze rust en stilte toelaten.


Maximaal 10 kinderen per les.